Batony
,
Bez glutenu
,
Bez laktozy
,
Ciastka
,
Przepisy
,
Wege
KARMELOWE CIASTKA/BATONIKI (wegańskie)
To są naprawdę błyskawiczne ciacha/batoniki, a do tego z dnia na dzień naszym zdaniem robią się coraz pyszniejsze 😋 Warto zrobić i się przekonać, więc nie zgubcie tego przepisu 📌
Tutaj znajdziecie film z przygotowania
-300g płatków owsianych
-100g orzechów laskowych
-100g roślinnej alternatywy masła
-70g syropu klonowego
-30g cukru kokosowego
-1/3 łyżeczki soli
-tabliczka czekolady deserowej/gorzkiej
1. Orzechy laskowe posiekać na drobniejsze kawałki.
2. Roślinne masło rozpuścić i dodać do niego sól.
3. Do płatków owsianych dodać orzechy, mało, syrop klonowy oraz cukier kokosowy. Całość dobrze wymieszać i ugnieść w formie do pieczenia.
4. Piec w 180’C ok. 25 minut do wyraźnego zarumienienia i skarmelizowania cukru u góry.
5. Następnie batoniki wystudzić oraz schłodzić kilka godzin w lodówce.
6. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę.
6. Na koniec pociąć w dowolne kształty i zanurzać czekoladzie, posypując np. posiekanymi orzechami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za Twój poświęcony czas, a Anonimy prosimy o podpisywanie się :)