Serniczki z malinami
Szybkie mini serniczki z białą czekoladą i malinami! Takie słodkości wygodnie można zabrać ze sobą do pracy/na uczelnie/w podróż i cieszyć się domowym serniczkiem w trasie 💓 Tutaj możecie zobaczyć jak wygląda ich przygotowywanie
Składniki:
-biszkopty
-500g twarogu półtłustego
-2 jajka
-4 łyżki ksylitolu
-1 łyżka proszku budyniowego waniliowego
-kremu czekoladowego lub dżemu (u nas połączenie obu)
-tabliczka białej czekolady + 3 łyżki oleju rzepakowego
-maliny
1. Twaróg, jajka, ksylitol i proszek budyniowy zblendować na gładką masę.
2. Do wybranych foremek włożyć biszkopty a na nie wyłożyć masę serową.
3. Serniczki piec w nagrzanym piekarniku do 170’C ok. 20 minut do zarumienienia. Nasz piekarnik jest dość mały i szybko przypieka, więc należy ten czas wydłużyć jeśli trzeba.
4. Wystudzone serniczki posmarować czekoladową frużeliną i polać białą czekoladą.
5. Całość ozdobić malinami oraz innymi ulubionymi dodatkami i chłodzić w lodowce do zastygnięcia czekolady.
Składniki:
-biszkopty
-500g twarogu półtłustego
-2 jajka
-4 łyżki ksylitolu
-1 łyżka proszku budyniowego waniliowego
-kremu czekoladowego lub dżemu (u nas połączenie obu)
-tabliczka białej czekolady + 3 łyżki oleju rzepakowego
-maliny
1. Twaróg, jajka, ksylitol i proszek budyniowy zblendować na gładką masę.
2. Do wybranych foremek włożyć biszkopty a na nie wyłożyć masę serową.
3. Serniczki piec w nagrzanym piekarniku do 170’C ok. 20 minut do zarumienienia. Nasz piekarnik jest dość mały i szybko przypieka, więc należy ten czas wydłużyć jeśli trzeba.
4. Wystudzone serniczki posmarować czekoladową frużeliną i polać białą czekoladą.
5. Całość ozdobić malinami oraz innymi ulubionymi dodatkami i chłodzić w lodowce do zastygnięcia czekolady.
Lubię takie ekspresowe przepisy :)
OdpowiedzUsuń