SERNIK Ferrero Rocher na chrupiącym spodzie (bez cukru i bez glutenu)

Dziś przedstawiamy Wam kolejny, delikatny, rozpływający się w ustach sernik orzechowy!  Jest to ciasto bez pieczenia, więc idealnie nada się w upały 😍😎 TUTAJ możecie zobaczyć proces przygotowywania 






Składniki (śr: 18cm):

Spód
-30g płatków kukurydzianych
-20g orzechów laskowych
-80g mlecznej czekolady np. bez cukru
-2 łyżki masła z orzechów laskowych

Sernik
-500g jogurtu typu skyr
-250g serka typu włoskiego
-100g ksylitolu
-20g kakao
-3 łyżki masła z orzechów laskowych
-6-7 łyżeczek żelatyny + 1/4 szkl. gorącej wody

Dodatkowo
-krem czekoladowy/orzechowy wasz ulubiony 
-orzechy laskowe do ozdoby
-3 kostki rozpuszczonej czekolady

SPÓD
1. Orzechy laskowe podpraż na patelni i posiekaj na drobne kawałki.
2. Płatki kukurydziane również pokrusz na drobniejsze kawałki.
3. Czekoladę rozpuść w kąpieli i wymieszaj z masłem orzechowym, dodaj orzechy oraz płatki i wymieszaj.
4.Masę wyłóż do tortownicy i wstaw do lodówki.

SERNIK
5. Jogurt, serek włoski, ksylitol, pastę laskową i kakao zblenduj na gładką masę.
6. Żelatynę zalej gorącą wodą i mieszaj do rozpuszczenia.
7. Rozpuszczoną żelatynę wlej do masy serowej. Całość znów zblenduj i od razu wylej na gotowy spód.
8. Sernik wstaw do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
9. Na koniec górę udekoruj ulubionym kremem, rozpuszczoną czekoladą oraz orzechami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za Twój poświęcony czas, a Anonimy prosimy o podpisywanie się :)

Copyright © 2016 Candy Pandas , Blogger