Czekolada gorzka z migdałami/kokosem bez cukru - PURE&good

Kolejne czekolady, które dostałyśmy w prezencie od naszego wiernego czytelnika (dzięki!) 💚 Tabliczki słodzone są maltitolem w dwóch wersjach smakowych, z migdałami lub kokosem. Obie kuszące, a Wy dajcie znać czy je jedliście lub jakie macie inne ulubione czekolady bez cukru 😍

   

Nazwa: Czekolada gorzka z migdałami/kokosem bez cukru -
Firma: PURE&good
Skład:
Z migdałami – substancja słodząca (maltitol), miazga kakaowa (miejsce pochodzenia: spoza UE), tłuszcz kakaowy, migdały (12%), inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat (waniliowy).
Z kokosem – substancja słodząca (maltitol), miazga kakaowa (miejsce pochodzenia: spoza UE), tłuszcz kakaowy, rozdrobniony orzech kokosowy (8%), inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromaty (kokosowy i naturalny waniliowy). Masa kakaowa min. 52%.
Masa netto: 75g
Wartości odżywcze:
Z migdałami – 100g/ 487 kcal, tłuszcz – 36g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 19g, węglowodany – 45g w tym cukry – 0,9g, alkohole wielowodorotlenowe (poliole) – 41g, błonnik – 8,6g, białko – 7,9g, sól – 0,08g
Informacje dla diabetyków
1WW= 42 g 1WBT= 28 g wg SGGW
Z kokosem – 100g/ 490 kcal, tłuszcz – 37g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 25g, węglowodany – 46g w tym cukry – 1,1g, wielowodorotlenowe (poliole) – 42g, błonnik – 8,1g, białko – 6,2g, sól – 0,08g
Informacje dla diabetyków
1WW= 41 g 1WBT= 29 g wg SGGW
Informacje dodatkowe: bez glutenu, bez cukru. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry. Produkt może zawierać orzechy, mleko, soję i sezam.
Sklep: sklepy internetowe
Cena: ok. 10 zł

Nasza opinia
Smak: Tabliczki łamią się z trzaskiem i pachną lekko słodkim kakao. Po przełamaniu obu czekolad widać sporo cząstek dodanych migdałów lub kokosa. Czekolada rozpuszcza się w ustach z lekkim oporem, czuć od razu ten charakterystyczny „odświeżający” smak słodzików. Kokos w czekoladzie jednak bardziej przebija się w smaku niż migdały w drugiej wersji. Mimo, że całość wydaje się dość słodka to nadal jest to poziom słodyczy jak w deserowej czekoladzie a nie np. w mlecznej.

Ocena: Ogólnie czekolady są smaczne ale nie zrobiły na nas większego wrażenia. Powiemy też szczerze, że ostatnio mnóstwo słodyczy słodzone są maltitolem i generalnie nie mamy nic złego do tego słodzika ale zauważyłyśmy na naszym przykładzie, że jak przesadzimy z jego ilością to nasze żołądki nie najlepiej na niego reagują. Pamiętajcie, że ze wszystkim trzeba mieć umiar i zwróćcie uwagę czy Wy też nie przesadzacie z ilością niektórych produktów ;)



Skala: 4 pandy


8 komentarzy:

  1. Bardzo chętnie sięgam po takie czekolady

    OdpowiedzUsuń
  2. Z ciekawości spróbuję jak smakują te czekolady.

    OdpowiedzUsuń
  3. To prawda, nawet ze słodzikami nie warto przesadzać.
    Kawałek migdałowej chętnie bym posmakowała. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie czekoladki to ja zawsze chętnie.

    OdpowiedzUsuń
  5. W sklepach coraz częściej można spotkać takie czekolady bez cukru. Jeszcze nie mam swojej ulubionej. ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Każdy ze smaków mnie ciekawi. Czekolada zero cukru to dobry wybór

    OdpowiedzUsuń
  7. Tą z migdałami chętnie bym spróbowała. Nigdy nie widziałam takich czekolad

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za Twój poświęcony czas, a Anonimy prosimy o podpisywanie się :)

Copyright © 2016 Candy Pandas , Blogger