Bez cukru
,
Bez glutenu
,
Bez laktozy
,
Proteiny
,
Wege
Białko Grochu Premium Biofermentowane – Siła Roślin
Opisywałyśmy
już tutaj wiele smakowych białek roślinnych. Dzisiaj chcemy Wam przedstawić
naturalne 100% białko z grochu od Siła Roślin, które może nie nadaje się do szybkiego koktajlu
po treningu ale świetnie urozmaici Wam posiłki i podbije w nim zawartość białka
a do tego nie jest ciężko strawne jak dodane świeże strączki.
Nazwa:
Bioferementowane białko grochu
Firma: Revolution
Foods
Skład:
100% Izolat Białka Grochu Kanadyjskiego
Masa netto: 1kg
Wartości odżywcze:
100g/ kcal, tłuszcz – 7,6g w tym kwasy tłuszczowe
nasycone – 2,0g, błonnik – 5,4g, białko – 82,8g
Informacje dodatkowe: wegańskie, bez GMO, bez glutenu
Sklep: sklep Siła Roślin
Cena: 64,95
zł
Nasza opinia
Wygląd: Mamy duże białe opakowanie zapinane na suwak co jest troszkę niewygodne, bo suwak
sam się niestety otwiera. W środku opakowania znajduje się szary, drobny proszek, który
pachnie strączkowo, czyli roślinnie.
Smak:
Zdecydowanie nie jest to białko, które można jeść solo po wymieszaniu z wodą :D
Białko z grochu bardzo dobrze się rozpuszcza nie zostawiając grudek. Dodałyśmy
je do owocowego smoothie i fajnie je zagęściło ale trzeba dodać bardzo wyraźne
owoce jak np. banan czy mango. Jednak najbardziej to białko pasuje nam do
wypieków niż do jedzenia na surowo. Po upieczeniu w chlebie, bułkach czy
omlecie nie zmienia smaku wypieku a świetnie podbija białko posiłku.
Podsumowanie: Tak jak pisałyśmy już wcześniej, to białko naszym zdaniem
lepiej pasuje do obróbki termicznej niż do jedzenia na surowo. U nas w kuchni
ma ono wiele zastosować, bo dodajemy ją do omletów, bo nie trzeba do takiego
omleta dodawać już innej mąki a przez to nie ma węglowodanów. Robimy też
świetny pomidorowy chleb, muffinki czy spód do pizzy. Naszym zdaniem warto się
w takie białko zaopatrzyć nawet jeśli nie jest się weganinem tak jak my.
Chleb wysoko proteinowy, nisko tłuszczowy z pomidorami i przyprawami. |
Ocena: 6
pand
Jeszcze jakoś nie robiłam niczego z dodatkiem białka
OdpowiedzUsuńWygląda na bardzo fajny produkt :D
OdpowiedzUsuńciekawe;)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńNie kojarzę.
OdpowiedzUsuńKiedy sluszhe "białko z grochu" od razu przychodzi mi na myśl grochówka :D
OdpowiedzUsuńNie kojarzę takiego białka.
OdpowiedzUsuńPowiem szczerze, że te wszystkie białka, jakoś mnie nie przekonują. Jednak pomijając moje uprzedzenia, chlebek wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńTen chleb wygląda apetycznie :)
OdpowiedzUsuńTen chlebek przypomina mi ciasto - białko z grochu... skojarzyło mi się z RAW batoem protein ;)
OdpowiedzUsuńfaktycznie do wytrawnych rzeczy zapowiada się super :)
OdpowiedzUsuńA czy nie smakuję tochę jak "muł"? Bo wszystkie wegańskie jakie probowałam były do tej pory ohydne.
OdpowiedzUsuńSmakuje bardziej grochem ale ma bardziej "miękką" strukturę. Ale tak jak pisałyśmy nie je się tego solo, raczej w formie dodatku. Samej mąki też nikt nie je :D
Usuń