Zielona kostka jarmużowo-kokosowa (bez cukru i laktozy)

Zielono i wiosennie! Tak już by mogło być codziennie (patrząc na niezbyt atrakcyjną pogodę za oknem :/). Zachęcamy naszą pogodę do podjęcia takiej właśnie decyzji zieloną słodką kostką. Jarmuż świetnie dał sobie radę w roli ciasta a masa kokosowa w jego towarzystwie nabrała nowych walorów smakowych :) Piękne i apetyczne truskaweczki przypominają także o lecie, które zbliża się coraz bardziej! No a czekolada… po prostu cudo oblewa cudo więc nie ma opcji aby komuś nie smakowało :D







Składniki (keksówka: 24x11 cm):

Zielone ciasto
-70g świeżego jarmużu (bez łodyg)
-30g oleju kokosowego
-2 łyżki soku z cytryny
-80g ksylitolu 
-2 jajka
-110g mąki orkiszowej
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-szczypta soli

Kokosowe nadzienie
-400ml schłodzonego mleka kokosowego (lekko gęstego)
-100g wiórków kokosowych
-ksylitol według preferencji 
-4 łyżeczki agaru + 1/3 szkl. wody

Polewa
-ok 150-200g dobrej jakości czekolady deserowej (u nas be cukru białego)
-kilka truskawek (do dekoracji)

ZIELONE CIASTO
Olej, sok z cytryny i jarmuż zblendować na gładką masę.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodać ksylitol i żółtka. Dodać masę jarmużową i połączyć wszystko delikatnie mieszając. Mąki i proszek do pieczenia przesiać partiami do zielonej masy ostrożnie mieszając ciasto. Ciasto przelać do formy. Piec w 200’C ok 40 minut, najlepiej sprawdzać wilgotność patyczkiem. Po wystudzeniu przeciąć aby powstały dwa blaty.

KOKOSOWE NADZIENIE
Mleczko kokosowe, wiórki i substancje słodzącą dokładnie zmiksować mikserem, pozostawić na 15-20 minut do napęcznienia. Agar namoczyć w 1/3 szkl. wody ok 5 minut. Następnie podgrzać w garnuszku i gdy zacznie się gotować wlać strumieniem do masy kokosowej jednocześnie cały czas miksując całość. Gdy używamy żelatyny również namoczyć ją w 1/2 szkl. wody ok 5 minut. Podgrzać i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Wlać do masy kokosowej jak przy agarze.

Pierwszy blat umieścić w keksówce, wylać na niego masę gdy zacznie tężeć, następnie przykryć drugim blatem. Wszystko umieścić w zamrażarce na ok 4 godziny. Po tym czasie wyjąć ciasto z zamrażarki i jeśli jest to możliwe ostrym nożem podzielić je na kostki, najlepiej jednak odczekać od 30minut do 1 godziny.

Kostki oblać gorzką czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Znów wszystko umieścić w lodówce do zastygnięcia czekolady.

Uwaga: Zamrożenie sprawi, że nadzienie nie będzie się wyciskać pod naporem noża a gdy trochę się odmrozi jest wystarczająco puszyste. Dodatkowo czekolada szybko zastygnie a kostki na długo zachowają kształt. 


129 komentarzy:

  1. Kokos! Mój ukochany kokos! Wszystko, co kokosowe jest dobre :) :D A ta kosteczka wygląda cudownie! Jak z najlepszej cukierni (paradoks- bo nie zawiera cukru ;)). Moja mama zasadziła w ogródku jarmuż, ależ mnie ten fakt ucieszył. Już nie mogę się doczekać jarmużowych chipsów i właśnie takich różnych pyszności z jego udziałem :) Ostatnio zielone ciasta się upowszechniają- i dobrze :) ja póki co jadłam szpinakowe na słodko i było super ;) Pozdrowionka dla Was i należy Wam się pochwała za pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No właśnie szpinakowych wypieków jest dość sporo dlatego chciałyśmy poszukać składniku, który nie powtarza się w słodkościach zbyt często i jarmuż idealnie się tu sprawdził :D A połączenie z kokosem jest nieziemskie :)

      Usuń
  2. U mnie w domu takie zdrowe smakołyki się nie sprawdzają, a szkoda :( Gdyby zrobiła takiego ''zielonego potworka'' (chodzi mi o środek) to nikt by nie ruszył...takich to mam dziwaków w domu :P Niemniej jednak ja bym się skusiła - pycha!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Uwierz nam, że u nas w domu też tak było i to bardzo długo :D Kiedy w końcu rodzice się przełamali i nawet babcia zaczęła do nas przychodzić na degustację to teraz wszystkiego musimy robić dwa razy więcej xD

      Usuń
    2. u mnie też są tacy dziwacy, co by tego nie ruszyli:P

      Usuń
  3. Jak oryginalnie, na pewno nie przeszłabym obojętnie wobec takiej kostki:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda świetnie! Takie kolorowe ciacha jakoś bardziej działają na moją wyobraźnię :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pandy, nie wierzę! Przecież to jest cudowne :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Jeju, jak to cudnie wygląda! :) Zjadłabym co do okruszka :)

    OdpowiedzUsuń
  7. śliczna <3 cudowna <3 istna modelka! <3 wy kuchciki jedne :D no nic tylko was zatrudnić na pełny etat, przy was nikt by nie zginął z głodu, chyba że z przejedzenia :) takie pyszności, że cięzko byłoby się oderwać... i jeszcze bez wyrzutów sumienia, bo toż czyste zdrowe jedzonko :D a prezentacja i wygląd... jak z najlepszej restauracji, kawiarni... wow... szokujecie ^.~

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Lubimy łamać stereotypy w połączeniach ale paradoksalnie same jeszcze nie możemy zmusić się do na przykład popularnego buraka z czekoladą a podobno jest pyszny xD Dlatego to będzie chyba nasz kolejny eksperyment :) Dzięki :P

      Usuń
    2. szczerze jadłam ciastko kakaowe z buraka.... i jak trafiłam na kawałek surowego tego warzywa, myślałam, że wyhaftuje... od tej pory ich unikam :P buraka nie wiem czy zdzierże, jeżeli go dobrze zamaskujecie xDD

      Usuń
    3. No tak, mogłaś się zrazić, rozumiemy Cię w 100% :P Sądzimy, że jak już to będziemy soku buraka używać :P

      Usuń
  8. Ale super. Bardzo mi się podoba ta kostka :-) gratulacje dziewczyny :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wszelkie kostki z cukierni zawsze omijałam szerokim łukiem, ale waszym cudem to bym nie pogardziła :) Nie dość, że wyglądają bardzo reprezentatywnie, to zawierają mnóstwo zdrowych składników, no i ta kokosowa warstwa najbardziej mnie przekonuje ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. My za to przepadamy za kostką piernikową lub marcepanową z cukierni Sowa :) I kiedyś same stwierdziłyśmy, że mogliby jeszcze mieć trzecią wersję kokosową :D Dlatego domowa wersja musiała się w końcu pojawić :)

      Usuń
    2. Bo co jak co, ale Cukiernia Sowa ma przepyszne wyroby! Uwielbiam!

      Usuń
    3. Jeszcze przepadamy za takimi dużymi ciastkami owsianymi z czekoladą :D Zawsze od nich coś ciekawego i pysznego wyniesiemy :P

      Usuń
  10. Shrek i Grinch naprawdę mieliby u Was nieustającą ucztę, wybitnie lubicie zielony kolor! ;) No i kusicie truskawami, jakby mało mi było, że codziennie idąc na uczelnię, mijam gościa z koszyczkami (na razie za 7,50 zł), z których pachnie na kilometr.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Co ciekawe zielny kolor lubimy na wszelkich drobiazgach ale jeżeli chodzi o ubranie to nigdy w życiu :P
      My już nie możemy dogrzać do sezonu truskawkowego ale takie z marketu kupujemy tylko do zdjęcia w formie dekoracji. Jednak co jak co, ale smaku truskawki to one nie mają :/

      Usuń
  11. Oryginalny pomysł na jarmuż :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Nigdy nie jadłam jarmużu ! :D

    Skąd bierzecie pomysły na takie cuda?? Matko! Pychota! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przeważnie w sklepie, kiedy bierzemy do ręki jakiś produkt i zastanawiamy się czy nam się przyda :) Jarmużu nigdy wcześniej nie jadłyśmy dlatego to był nasz debiut z nim :)

      Usuń
  13. Z takim talentem do ciast to bym albo otworzyła galerię sztuki i wystawiała je, albo byłabym po prostu okrągła jak piłka. :P Śliczne i strrraszliwie smakowite! Wilczy apetyty we mnie obudziły te kosteczki.

    OdpowiedzUsuń
  14. Robi wrażenie! Pięknie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  15. Dobre było, ale mało :D Jak chcesz żeby tata nam czegoś nie zjadł, dodajesz wiórki kokosowe :P haha

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trafiłaś w 10! xD Jakby to tata czytał to by się obraził :) Ale grunt, że już mu tak cynamon nie przeszkadza jak kiedyś :)

      Usuń
  16. Wspaniałe ciasto, macie świetne pomysły

    OdpowiedzUsuń
  17. Jak odwrócona flaga Nigerii xD
    Mariusz

    OdpowiedzUsuń
  18. Chyba dałabym szpinak zamiast jarmużu, jest bardziej neutralny w smaku.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można, czemu nie :P My lubimy nietypowe smaki i lekko trawiasty aromat idealnie dla nas współgrał z wyraźnym kokosem i czekoladą :P

      Usuń
  19. Wiecie, że Was kocham za takie przepisy? xd
    Wygląda to naprawdę dobrze, kojarzy mi się z japońskimi słodyczami ^^"
    Aczkolwiek, poczekam aż truskawki będą lepsze w smaku, na razie smakują jak woda.

    http://cute-world-by-iris.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dlatego tez czaimy się na zieloną herbatę bo to ona najbardziej kojarzy nam się z azjatyckimi słodkościami :) Przyjdzie i na nią czas :P
      Dziękujemy :***

      Usuń
  20. chyba nigdy nie miałem doświadczenia z takim cudenkiem :D

    OdpowiedzUsuń
  21. Wygląda super! :) A ten krem kokosowy... <3

    OdpowiedzUsuń
  22. Wszystko co ma kokos jest dla mnie wspaniałe, nieważne czy w smacznym jedzonku czy kosmetykach czy gdziekolwiek. :D Dlatego ja jestem kupiona całkowicie i jak zwykle szczęka mi opadła do samej podłogi po raz pierwszy widząc zdjęcia, a po drugie CO TO i z CZEGO zrobione. Nie przestajecie mnie zadziwiać, Wasze pomysły są fenomenalne i nie przeżyję, jeżeli nie założycie własnej cukierni albo nie wydacie książki kucharskiej! :D Myślałyście może o tym?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Szczerze, to nie wybiegamy zbyt często aż w tak odległą przyszłość :) Ale kto wie, może i jednak w tym kierunku poczujemy powołanie a fizjoterapia i dietetyka będą tylko dodatkiem :P Póki co cieszymy się, że innym podoba się to co robimy :)

      Usuń
  23. Wow, jestem pod wrażeniem, ale pysznie wygląda, super pomysł z dodaniem jarmużu do ciasta, ciekawi mnie to ciasto, bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Super pomysł i ciekawe połączenie. :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Nie do końca mogę wyobrazić sobie ten smak, ale wygląda mega intrygująco i smakowicie. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ma nietypowy smak i lekko trawiasty aromat, który idealnie dla nas współgrał z wyraźnym kokosem i czekoladą :P

      Usuń
  26. Uwielbiam wszystko co kokosowe :)

    OdpowiedzUsuń
  27. Zachwycając kolory. Wszystko to wygląda pięknie i smakowicie !

    OdpowiedzUsuń
  28. tym razem, raczej nie dla mnie, ale wygląda pięknie :)

    OdpowiedzUsuń
  29. Jakie zdolne dziewczynki :) Kostka wygląda obłędnie. :)

    OdpowiedzUsuń
  30. Fantastyczny przepis! Kolory rewelacyjne! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Iście wiosennie się zrobiło :) Widzimy, że zgrałyśmy się z jarmużem na blogach :)

      Usuń
  31. Ja wątpię żeby mi kiedykolwiek takie ładne cudo wyszło.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dlatego trzeba próbować :) Jak w końcu wyjdzie, wtedy jest największa frajda :)

      Usuń
  32. *Ślini się*
    A ja nie mam czasu robić! Ja mam sprawdziany! Ja mam książki do czytania! Ale chyba będę musiała chwilę znaleźć, to jest takie piękne ;-; *nosebleed*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. My też mamy sesję, mamy egzamin dyplomowy i pracę dyplomową do oddania! xD Łączymy się z Tobą w bólu :P Byle do wakacji :D

      Usuń
  33. Kostka wygląda zniewalająco, ale czy się odważę ją przygotować?
    nie wiem.
    Pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Połączenie faktycznie dla odważnych lubiących niestereotypowe duety :) Dla nas lekko trawiasty posmak idealnie łączył się z intensywnym kokosem :)

      Usuń
  34. Niesamowite. Uwielbiam Waszą kreatywność, Wasze słodycze są odlotowe. Od zewnątrz i wewnątrz!! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jemy oczami, dlatego wygląd też jest niezmiernie ważny :) To już jest jak to mówią "połowa sukcesu" :)

      Usuń
  35. A to historia, ciekawa jestem jak smakuje to ciacho :)

    OdpowiedzUsuń
  36. łał:) Wy to macie pomysły:) no i ten kokos:D
    Magda:)

    OdpowiedzUsuń
  37. Kolejna cudna propozycja :) Uwielbiam oglądać Wasze wypieki!

    OdpowiedzUsuń
  38. Super przepis, fantastycznie wygląda, zdecydowanie zapisuje do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  39. obłęd ! ten zielony kolor,,i truskawki mniam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Prawda, że zielony z czerwonym pięknie kontrastuje? :D

      Usuń
  40. parapapapa - Dziś robię ! mam wszystko co potrzeba mniami!

    OdpowiedzUsuń
  41. Z wrażenia zaniemówiłam. ;) Piękne kolory, bajecznie podane, no i połączenie jarmużu z kokosem i czekoladą brzmi niesamowicie. Gratuluję pomysłu. :)

    OdpowiedzUsuń
  42. Ale Wy to macie pomysły. W życiu bym nie wpadła na pomysł żeby z tych produktów zrobić taką kostkę, ciasto.

    OdpowiedzUsuń
  43. Pysznie wygląda, wiosna rzeczywiście buchnęła zielenią ale zimno, brrr , wypiłam tej wiosny więcej zielonej herbaty niż zimą. Do Waszej kostki gorące kakao:) lub korab

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na takie majowe zimne wieczory to preferujemy ciepły napój orzechowy lub ryżowy :D My też z zieloną herbatą się nie rozstajemy ;)

      Usuń
  44. Nie wiem dlaczego, ale odrzucają mnie zielone ciasta :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nas z kolei odrzucają wszelkie jaskrawe kolory, wręcz neonowe dzięki użytym sztucznym barwnikom :) Ale faktycznie, nie każdy może się przełamać widząc zielone ciasto :P

      Usuń
  45. Wy jesteście niesamowite. Brak mi słów za każdym razem jak patrzę co znów wyczarowałyście. Szacunek :)

    OdpowiedzUsuń
  46. Świetnie wygląda. Przypomina mi taką czekoladową kostkę piernikową z lat szkolnych :) Ale, że Wy w Waszej kostce przemyciłyście jarmuż - wielkie brawa :D Ciekawy smak, piękna prezentacja i mnóstwo wartości odżywczych, po prostu pięknie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nas też inspirowała piernikowa kostka z naszej ukochanej cukierni :D Jarmuż to nasz debiut i zdecydowanie bardziej smakuje nam na słodko niż w wytrawnych daniach :)
      Dziękujemy :*

      Usuń
  47. Dziewczyny dajecie czadu! Ciasto jest świetne :D

    OdpowiedzUsuń
  48. Ale to pięknie wygląda.... .. szkoda, że my takich pyszności nie potrafimy robić..

    OdpowiedzUsuń
  49. Wygląda po prostu bosko ! Jestem bardzo ciekawa smaku tego cudeńka :)

    OdpowiedzUsuń
  50. Nie no, fantastycznie wygląda.... i na pewno też tak smakuje ^^

    OdpowiedzUsuń
  51. Genialnie się prezentuje i już wzrokiem bym ją jadła :)

    OdpowiedzUsuń
  52. Uwielbiam jarmuż, a w takiej odsłonie (słodkiej) jeszcze go nie próbowałam. Świetny pomysł, który na pewno wybróbuję. Z przyjemnością dołączam blog do obserwowanych :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla nas był to jarmużowy debiut :) Tak szczerze to wersja na słodko (wypiek czy koktajl) bardziej przypadła nam do gustu niż jarmuż w daniu obiadowym xD Cieszymy się, że blog przypadł do gustu i serdecznie zapraszamy :)

      Usuń
  53. Wy to macie pomysły z kosmosu! jestem ciekawa smaku każdej jednej warstwy. Zielonego ciasta jeszcze nie próbowałam nigdy a na szpinakowe już się zbieram od bardzo dawna. Mam pytanie, jeśli używam żelatyny i nie mam agaru to ile musiałabym jej dać do nadzienia? Sandra :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie próbowałyśmy tego nadzienia wykonać z żelatyną. Jednak biorąc pod uwagę proporcję i właściwości żelujące to dałybyśmy go tak: 5 łyżeczek żelatyny + ½ szkl. wody.
      Powodzenia :D

      Usuń
  54. Z wyglądu to bardzo zachęca.Nie próbowałam ciasta z jarmużem a bardzo ciekawy przepis i ten kolor.Muszę wypróbować ;)

    OdpowiedzUsuń
  55. Niewątpliwie zapowiada się apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  56. ależ to piękne! niezwykły jak dla ciasta kolor, razem w kokosem i czekoladą tak pysznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  57. Macie racje- cudo!
    Jeszcze kokos który uwielbiam ^^
    Ależ robicie smaka :P

    OdpowiedzUsuń
  58. Wygląda nieziemsko, ale nie przepadam za kokosem :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To jako środek możesz użyć cokolwiek lubisz :) Na przykład z żelowany mus owocowy czy inne słodkie nadzienia :)

      Usuń
  59. Po raz kolejny jestem w szoku. Skąd Wy bierzecie inspiracje!? Jak takie pomysły w ogóle przychodzą Wam do głowy? :D Te kostki to kolejna esencja zdrowych słodkości. Wyglądają tak prosto i elegancko. A te żywe kolory to przecież sama natura! Jestem pełna podziwu :).

    I powtarzam moje zapytanie o Waszej dokładniejszej lokalizacji. Może kiedyś się wproszę na jakiś smakołyk będąc w trasie? :>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najczęściej w sklepie, kiedy bierzemy do ręki jakiś produkt i zastanawiamy się czy nam się przyda :) Dyskutujemy razem i często zlepiamy dwa pomysły w jeden :P Jarmużu nigdy wcześniej nie jadłyśmy dlatego to był nasz debiut z nim w roli głównej :)
      Rodzinny dom mamy w okolicach miasteczka Krzywiń, a w czasie studiów pomieszkujemy w Lesznie, choć po czerwcowej obronie planujemy przenieść się do Wrocławia :)

      Usuń
    2. Nie wpadłabym za nic na takie zastosowanie jarmużu, który ja po prostu jadam jako przekąska lub dodatek do kanapek.

      Haha, przez Krzywiń przejeżdżam co najmniej dwa razy w miesiącu! :)

      Usuń
    3. Jesteśmy jak Kossakowski! Stosujemy połączenia n i e o c z y w i s t e :D
      No widzisz jaki ten świat mały :D

      Usuń
  60. Nie no zjadłabym w całości i wcale bym nie żałowała :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I masz rację! Nie ma czego żałować, bo to samo zdrowie :)

      Usuń
  61. Z chęcią spróbuję coś z jarmużem, bo nigdy go nie jadłem. Ciekawy jestem, jak smakuje. Takie rajskie mleczko jadłbym codziennie. :)

    OdpowiedzUsuń
  62. Dziewczyny jesteście niesamowite :) to wyglada obłędnie będę szukać produktów :)

    OdpowiedzUsuń
  63. Kochane faktycznie nie ma nikogo komu by nie smakowało, wygląda ta słodkość cudnie :)

    OdpowiedzUsuń
  64. Ale tu u Was piękne rzeczy!:) Nawet nie wiem, jak smakuje jarmuż;) Ale coraz częściej próbuję nowinek kulinarnych i zaciekawiłyście mnie tą propozycją;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak jak poniżej zostało napisane "W kuchni są nieograniczone możliwości!" dlatego warto jest przełamywać smaki. Często wychodzą z tego nieziemskie odkrycia smakowe :)

      Usuń
  65. Och! Cudnie to wygląda! W kuchni są nieograniczone możliwości!

    OdpowiedzUsuń
  66. Jarmuż w takim wydaniu..? Obłędnie piękne i pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  67. A Wy dziewczyny jak zwykle szokujecie swoimi pysznymi łakociami. Muszę koniecznie zrobić taki deser bo wygląda świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  68. Genialnie Wam wyszły! Widać, że jarmuż jest uniwersalną zieleninką ;p

    OdpowiedzUsuń
  69. Oryginalnie! Chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  70. niesamowicie ciekawe połączenie ;)

    OdpowiedzUsuń
  71. Jarmuż mi bardzo smakuje do tego jest zdrowy, taką kosteczkę bym chętnie pochłonęła <3

    OdpowiedzUsuń
  72. Ślicznie wygląda i jakie zdrowe.

    OdpowiedzUsuń
  73. Mniam, ależ Wy macie świetne pomysły:)

    OdpowiedzUsuń
  74. Dziewczyny, a czy jak nie dam wiórek to masa nie będzie zbyt rzadka? Dać wtedy więcej agaru? Mój kochany mąż mleczko kokosowe jeszcze toleruje, ale wiórki odpadają. ewentualnie czym je zastąpić??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najlepiej zastąpić mąką kokosową ale już w mniejszej ilości niż wiórek a jeśli to też odpada to może kilka łyżek chia? :) A jeśli zrezygnujesz z jakiegokolwiek dodatku to radziłybyśmy użyć żelatyny w takiej samej ilości co agaru :)

      Usuń
  75. Jarmuż z kokosem? Uwielbiam jedno i drugie:) Obłędne połączenie!!!

    OdpowiedzUsuń
  76. MASAKRA!
    Jak to wygląda!
    Żadne poczucie wstydu nie odpędziło by mnie od tych pyszności gdybym była w pobliżu :)
    Może lepiej nie będę takich robić ;) bo przecie zjem bez skrupółów!

    OdpowiedzUsuń
  77. Ale pyszności! Już nałogowo tutaj do Ciebie zaglądam. :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszymy się, że do nas zaglądasz :) Oby jak najczęściej ;)

      Usuń
  78. Wow boska kostka! Przypomina mi wyglądem japońskie smakołyki z matcha ;)

    OdpowiedzUsuń
  79. ciekawa jestem tego jarmużu jak się sprawdził w kostce :)ale chyba daje radę :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękujemy za Twój poświęcony czas, a Anonimy prosimy o podpisywanie się :)

Copyright © 2016 Candy Pandas , Blogger